Totaalconcept

Beveiliging

In sommige gevallen kan het zijn dat verzekeraars beveiligingseisen hanteren bij het afsluiten van een verzekering. Vaak is dit het geval bij exclusieve auto’s met een hoge verzekerde waarde en/of diefstalgevoelige auto’s. Graag adviseren wij u over de mogelijkheden om uw auto zo goed en zo veilig mogelijk te verzekeren.

GPS voertuigvolgsysteem

Een voertuigvolgsysteem werkt volautomatisch. Een onzichtbaar te installeren GPS tracking device geeft continu de positie, richting en snelheid van het voertuig door. Een voertuigvolgsysteem kan de locatie van een gestolen voertuig doorgeven aan een Particuliere Alarm Centrale. Deze PAC staat in direct contact met de politie, zodat zij het voertuig kunnen opsporen. Op deze manier worden vele voertuigen na diefstal terug gevonden.

Lo-Jack na-diefstalsysteem

Het LoJack systeem is een standaard passief in werking zijnde systeem. Dat wil zeggen dat het systeem geen privacygevoelige informatie (zoals huidige locatie of historische ritten) verzamelt en geen signalen verstuurt, maar dat het systeem wacht om geactiveerd te worden door de LoJack alarmservice centrale. Daarom is het in geval van diefstal belangrijk dat u zo spoedig mogelijk contact opneemt met de meldkamer om het LoJack systeem te activeren.

Na activatie zendt het LoJack systeem radiosignalen uit, waardoor het voertuig kan worden opgespoord door de voertuigen van LoJack Benelux. Dit zijn enkele eenheden van de landelijke politie en geselecteerde opsporingsinstanties. Deze voertuigen worden aangestuurd door de LoJack servicecentrale. De alarmservicecentrale houdt u, in het belang van het onderzoek, niet op de hoogte van de ontwikkelingen.

Zodra de opsporing voltooid is en uw voertuig is veiliggesteld, neemt de LoJack alarmservicecentrale weer contact met u op.

Peilzender

Een Mi6-peilzender is een wereldwijd track & trace systeem waarmee de kans op het terugvinden van uw auto aanzienlijk toeneemt. De peilzender is vergelijkbaar met de grootte van een luciferdoosje en meldt zich eenmaal per dag door een signaal te sturen vanuit de locatie waar het object zich bevindt. Daarna schakelt de peilzender zichzelf direct weer uit. Wanneer uw auto gestolen wordt, neemt u contact op met de meldkamer. Zij kunnen op afstand het systeem activeren naar diefstal modus. De peilzender maakt gebruik van GSM en Radio Frequentie.