Totaalconcept

Waarderegeling

Uw (exclusieve) auto of oldtimer kunnen wij voor u verzekeren op basis van nieuwwaarde, aanschafwaarde, dagwaarde of taxatiewaarde.  Hiermee bent u 24 tot 36 maanden (afhankelijk van het aantal te rijden kilometers per jaar) verzekerd van een vaste waarde bij schade. In geval van diefstal of totaalverlies wordt de gehele verzekerde som uitgekeerd.

Nieuwwaarde

Gedurende een periode van 24 tot 36 maanden bent u bij schade verzekerd van een uitkering op basis van de nieuwwaarde van uw auto. De nieuwwaarde wordt als volgt vastgesteld. De op het moment van aankoop geldende prijs van het nieuwe motorrijtuig van gelijk, model, type en uitvoering, met dezelfde accessoires, vermeerderd met de kosten van aflevering. Het verzekerd bedrag is inclusief BTW en BPM.

Aanschafwaarde

Gedurende een periode van 24 tot 36 maanden bent u bij schade verzekerd van een uitkering op basis van de aanschafwaarde van uw auto. Als aanschafwaarde wordt gehanteerd het aanschafbedrag vermeld op de aankoopnota, afgegeven door een (erkend) dealerbedrijf of door een Bovag aangesloten vakbedrijf. De op het aankoopnota gehanteerde bedrag van het motorrijtuig is inclusief korting en exclusief inruil, vermeerderd met de accessoires en afleveringskosten.

Dagwaarde

De dagwaarde van een auto wordt bij eventuele schade door een expert vastgesteld. Het bedrag komt overeen met de prijs van een andere, zoveel mogelijk vergelijkbare auto. De expert houdt bij het vaststellen van de waarde rekening met de leeftijd van de auto, staat van onderhoud, kilometerstand en gangbaarheid van het betreffende merk en type.

Taxatiewaarde

Gedurende een periode van 24 tot 36 maanden bent u bij schade verzekerd van een uitkering op basis van de taxatiewaarde van uw auto. Indien u uw auto laat taxeren, krijgt u een officieel rapport waarin onder andere de staat van onderhoud, de staat van het exterieur/interieur, de kilometerstand en de uitvoering tot in detail wordt beschreven. De verzekeraar krijgt hierdoor een goed beeld van de algehele staat van het motorrijtuig.

Om de kwaliteit van een taxatierapport te waarborgen, stellen verzekeraars hoge eisen aan de taxateur die het taxatierapport opmaakt. De verzekeringsmaatschappijen waar wij mee samenwerken, nemen uitsluitend genoegen met een taxatierapport van een taxateur die is aangesloten bij brancheverenigingen zoals TMV, NIVRE, VRT of FEHAC.