Waar moet u op letten bij de aanschaf van een kluis?

 

Bij het kopen van een kluis zijn er een aantal belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Het kiezen van de juiste officieel gecertificeerde kluis en de juiste plaats in huis in combinatie met het alarm systeem. Daarnaast is het belangrijk om een professionele verankering toe te passen en slotwerk wat voldoet aan uw wensen.

 

Doorgaans wordt er online een groot assortiment van goedkope kluizen aangeboden door tal van grote en kleine webshops. Bent u hier aan het juiste adres? Waarschijnlijk niet. Er worden veelal kluizen aangeboden onder diverse certificeringen welke uiteindelijk niet aan de juiste criteria voldoen. Daarnaast weet u niet wie uw contactgegevens in handen krijgt.

 

Webshops en e-commercebedrijven besteden het installeren en verankeren van kluizen uit aan groothandels, transportbedrijven of andere bedrijven. Zij gaan over het algemeen allerminst discreet te werk en hebben vaak kluis gerelateerde reclame op de bedrijfswagens. Het is de kunst om het hebben van een kluis niet aan de grote klok te hangen. Hoe minder mensen het weten, hoe te beter. Raadpleeg daarom altijd een specialist. De specialist doet dit dagelijks en weet als geen ander wat de beste plaats voor een kluis, de beste wijze van verankering en welk slotwerk voor u het beste is.

 

Wanneer er vanuit de verzekeraar wordt geadviseerd om een kluis te laten installeren conform een Euronorm EN 1143-1 klasse is de specialist tevens de aangewezen persoon u hierin te adviseren. Naast een hoofdkluis is het ook te allen tijde aan te raden om een kleinere tweede kluis in de woning te installeren, alszijnde ‘afleidingskluis’.

 

Een essentiële factor van het installeren van een kluis is een professionele chemische of mechanische verankering. Er is altijd een goede verankering mogelijk. Ook hierin kan de specialist u helpen.