Antiek & Kostbaarheden

Antiek verzekering

Antiek is slechts tot op bepaalde hoogte op uw standaard inboedelverzekering meeverzekerd. Naast de maximering van verzekerde bedragen is de dekking ook veelal beperkt. Als u antiek bezit vanaf een waarde van € 25.000,-, is het raadzaam om dit apart op een speciale kostbaarhedenpolis te verzekeren.

Voordelen

De voordelen van een speciale kostbaarhedenverzekering zijn divers. We geven onderstaand enkele voorbeelden:

  • Aanmerkelijk uitgebreidere verzekeringsvoorwaarden, zgn. “All Risks” voorwaarden;
  • Geen beperkende clausules;
  • Géén eigen risico’s bij een eventuele schade;
  • Geen maximering van verzekerde bedragen bij schade uitkeringen;
  • Veelal een lagere premiestelling voor specifieke kunst– en antiek verzekeringen.

Bekijk ook eens alle artikelen die we omtrent dit onderwerp hebben gepubliceerd, zoals ‘Waarom een kunstverzekering’.

Taxatie

Door middel van een taxatie van uw antiek en eventueel aanwezige kunst, sieraden en horloges kunt u het te verzekeren bedrag laten vaststellen. Verzekeren conform deze taxatie heeft als groot voordeel dat uw bezittingen verzekerd worden voor de juiste waarde en onderverzekering uitgesloten is voor een periode van 3 jaar.

Lees meer

Offerte aanvragen

Wilt u vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met één van onze specialisten (030 – 303 21 20) of onderstaand formulier in te vullen.

Indien gewenst kunnen wij vrijblijvend een totaalvoorstel doen voor uw gehele verzekeringssituatie. Vaak zijn premiebesparingen te realiseren in combinatie met verbetering in zowel condities als dekkingen.

Offerte aanvragen