Kunst & Kostbaarheden

Kunst verzekeren zonder taxatie

Wanneer u over kunst beschikt, adviseren wij u een aparte kunstverzekering af te sluiten. Het verzekerde bedrag wordt veelal gebaseerd op een taxatie(rapport) of aankoopnota’s. Echter is verzekeren zonder taxatie(rapport) en zonder het risico te lopen op onderverzekering, eveneens mogelijk.

Wanneer uw inboedelverzekering niet (meer) toereikend is voor de waarde van uw kunst, u regelmatig nieuwe aankopen doet of bijvoorbeeld beginnend verzamelaar bent, bieden wij dit unieke product aan.

Voordelen van dit product:

  • U verzekert een vast bedrag naar keuze (€ 50.000,- / € 100.000,- / € 150.000,-);
  • Nieuwe aankopen zijn altijd standaard gedekt binnen het verzekerde bedrag;
  • Een taxatierapport of aankoopnota is niet nodig;
  • Verzekerd tegen vrijwel alle denkbare risico’s (bijv. transport of tijdelijk verblijf);
  • Wanneer het kunstwerk na schadeherstel in waarde is verminderd, wordt de waardevermindering vergoed;
  • Wanneer een gestolen of verloren kunstvoorwerp weer opduikt dan krijgt u altijd de gelegenheid het terug te kopen.

Direct afsluiten

Wanneer adviseren wij een taxatie?

Dit unieke product biedt uitkomst wanneer u, zoals gezegd, bijvoorbeeld beginnend verzamelaar bent of regelmatig nieuwe aankopen doet. Echter adviseren wij in geval van een substantiële kunstwaarde of –collectie, uw waardevolle bezittingen te laten taxeren door een erkend taxateur.

Lees meer

Offerte aanvragen

Wilt u vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met één van onze specialisten (030 – 303 21 20) of onderstaand formulier in te vullen.

Indien gewenst kunnen wij vrijblijvend een totaalvoorstel doen voor uw gehele verzekeringssituatie. Vaak zijn premiebesparingen te realiseren in combinatie met verbetering in zowel condities als dekkingen.

Aanvragen zonder taxatie Aanvragen met taxatie