Exclusief Nieuwbouw

Exclusieve Nieuwbouw verzekeren

Vanaf wanneer is het verstandig om de exclusieve villa die u laat bouwen te verzekeren? Waar kunt u op letten? Uw villa of landhuis heeft een hoog afwerkingsniveau, waar kan op gelet worden? Wat als er tijdens de bouw schade ontstaat?
Offerte aanvragen

Paardekooper Private Insurance is gespecialiseerd in het verzekeren van exclusief onroerend goed, zoals (rietgedekte) villa’s, woonboerderijen en landhuizen vanaf een herbouwwaarde van € 500.000,-. Zowel bestaand onroerend goed met een bijvoorbeeld monumentale status alsmede een nieuw te bouwen villa of landhuis.

Bouwverzekering

Ook tijdens de bouw, aanbouw of verbouw van uw villa of landhuis zijn er risico’s waar de woning aan blootgesteld wordt. Sommige risico’s daarvan zijn niet verzekerd op uw opstal-, inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering. Enkele voorbeelden:

 • Stormschade;
 • Waterschade (bijv. door neerslag, CV en leidingen);
 • Diefstal van bouwmaterialen;
 • Schade door vandalisme
 • Scheuren in de muren door graaf- of heiwerkzaamheden;
 • Extra noodzakelijke huisvestingskosten als gevolg van een veroorzaakte schade;
 • Aansprakelijkheid (secundair aanvullend mee te verzekeren).

Aanvullend op uw eigen opstalverzekering kunt u zich tegen onverhoopte schade verzekeren. Een Construction Allrisk verzekering (kortweg: CAR-verzekering) kan dan uitkomst bieden.

Doorgaans heeft een aannemer zijn eigen doorlopende CAR-verzekering. Echter adviseren wij meestal een CAR-verzekering te overwegen gezien de omvang van uw project en de vele diverse betrokken partijen.

Verzekerd bedrag na de bouw

Wanneer uw villa of landhuis recent is opgeleverd, is het van belang de juiste herbouwwaarde te verzekeren. Dit is veelal gemakkelijker te bepalen dan de kosten om bijvoorbeeld een monumentale woonboerderij te laten herbouwen.

Een nieuw gebouwde villa kan op basis van stichtingskosten verzekerd worden. Toch merken wij regelmatig dat de nieuw gebouwde villa té omvangrijk of exclusief is, dat het verzekerde bedrag dan beter bepaald door een bouwkundige.

Het verzekeren op basis van stichtingskosten of een waardebepaling heeft als groot voordeel dat het pand verzekerd wordt voor de actuele herbouwwaarde en onderverzekering uitgesloten wordt voor een periode van 5 tot 10 jaar (afhankelijk van de methode van bepaling).

Lees meer

Offerte aanvragen

Wilt u vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met één van onze specialisten (030 – 303 21 20) of onderstaand formulier in te vullen.

Indien gewenst kunnen wij vrijblijvend een totaalvoorstel doen voor uw gehele verzekeringssituatie. Vaak zijn premiebesparingen te realiseren in combinatie met verbetering in zowel condities als dekkingen.

Offerte aanvragen

Nieuws
 •  
  Do's en Don'ts bij het verzekeren van Vastgoed

  Paardekooper | Het verzekeren van onroerend goed kan in allerlei varianten. Het kan zeer de moeite waard zijn om de risico's en de dekkingsmogelijkheden goed in kaart te brengen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de van toepassing zijnde clausules.

  Lees meer

 •  
  Familie vermogen

  Providence Capital - 2018 | De term 'Private Clients' is inmiddels een gangbaar begrip in Nederland. Bijzondere bezittingen verdienen bijzondere aandacht én expertise. Welkom in de wereld van 'Private Insurance'.

  Lees meer

 •  
  Extreem noodweer

  Paardekooper | We ervaren steeds vaker extreme regenval, hagelbuien en storm als gevolg van de wereldwijde klimaatverandering. Dit extreme noodweer heeft daarom ook een steeds grotere schadelast tot gevolg voor bijvoorbeeld uw (rietgedekte) woonhuis of auto.

  Lees meer

 •  
  Top 5 brandoorzaken rietgedekte huizen

  Paardekooper | Uw rietgedekte huis is een kostbaar, maar ook een kwetsbaar bezit. Brand dient daarom te allen tijde voorkomen te worden. Om deze reden hebben wij onderzoek gedaan naar specifieke brandoorzaken van rietgedekte panden.

  Lees meer