Huis & Kunst

Herbouwwaardebepaling

Verzekeren conform een herbouwwaardebepaling heeft als groot voordeel dat het pand verzekerd wordt voor de actuele herbouwwaarde. Hierdoor is er geen sprake van onder- of oververzekering. Daarnaast wordt er een garantie afgegeven voor een periode van 5 of 10 jaar tegen onderverzekering.

Er zijn verschillende manieren waarop de actuele herbouwwaarde van uw woonhuis bepaald kan worden, te weten een herbouwwaardemeter, een inspectie door een bouwkundige of in geval van nieuwbouw op basis van stichtingskosten.

Herbouwwaardemeter

Een herbouwwaardemeter kan eventueel een oplossing bieden om zelf de herbouwwaarde te controleren. Door middel van het beantwoorden van enkele vragen, berekent u gemakkelijk en snel de juiste herbouwwaarde. Deze methode is snel en nauwkeurig voor panden met een herbouwwaarde tot ongeveer € 750.000,-.

Voordelen:

  • Er is géén sprake van onder- of oververzekering;
  • U heeft 5 jaar garantie tegen onderverzekering.

U kunt met behulp van de herbouwwaardemeter direct zelf de juiste herbouwwaarde berekenen. Voor de juiste waarde van uw inboedel kunt u gebruik maken van de inboedelwaardemeter of de inboedelinventarisatielijst.

Inspectie door een bouwkundige

Bij het bepalen van de waarde van bijzondere panden, zoals rietgedekte woonboerderijen en monumentale panden, is het veelal noodzakelijk om dit door een erkende bouwkundige te laten uitvoeren. Een dergelijke inspectie kunnen wij tegen een gereduceerd tarief aanbieden.

Voordelen:

  • Er is géén sprake van onder- of oververzekering;
  • U heeft 10 jaar garantie tegen onderverzekering;
  • Onafhankelijk advies over brand- en inbraakpreventie.

Indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met een vakkundige taxateur.

Stichtingskosten

Wanneer u zelf uw villa heeft laten bouwen, kan het verzekerde bedrag bepaald worden op basis van de stichtingskosten. U weet immers de investering die gemoeid is om het huis te laten bouwen. Hiermee is er géén sprake van onder- of oververzekering en wordt er een garantie afgegeven voor een periode van 5 jaar tegen onderverzekering.

Meer informatie

Wilt u vrijblijvend meer informatie of een persoonlijk advies ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met één van onze specialisten (030 – 303 21 20) of onderstaand contactformulier in te vullen.

Contact opnemen