Huis & Kunst

Herbouwwaardebepaling

Verzekeren conform een herbouwwaardebepaling heeft als groot voordeel dat het pand verzekerd wordt voor de actuele herbouwwaarde. Hierdoor is er geen sprake van onder- of oververzekering. Daarnaast wordt er een garantie afgegeven voor een periode van 5 of 10 jaar tegen onderverzekering.

Er zijn verschillende manieren waarop de actuele herbouwwaarde van uw woonhuis bepaald kan worden, te weten een herbouwwaardemeter, een inspectie door een bouwkundige of in geval van nieuwbouw op basis van stichtingskosten.

Herbouwwaardemeter

Een herbouwwaardemeter kan eventueel een oplossing bieden om zelf de herbouwwaarde te controleren. Door middel van het beantwoorden van enkele vragen, berekend u gemakkelijk en snel de juiste herbouwwaarde. Deze methode is snel en nauwkeurig voor panden met een herbouwwaarde tot ongeveer € 600.000,-

Voordelen:

 • Er is géén sprake van onder- of oververzekering
 • U heeft 5 jaar garantie tegen onderverzekering

Hier kunt u direct zelf de juiste herbouwwaarde berekenen. Voor de juiste waarde van uw inboedel kunt u eveneens gebruik maken van de inboedelwaardemeter of de inboedelinventarisatielijst.

Inspectie door een bouwkundige

Bij het bepalen van de waarde van bijzondere panden, zoals rietgedekte woonboerderijen en monumentale panden, is het veelal noodzakelijk om dit door een erkende bouwkundige te laten uitvoeren. Een dergelijke inspectie wordt door ons vaak kosteloos aangeboden.

Voordelen:

 • Er is géén sprake van onder- of oververzekering
 • U heeft 10 jaar garantie tegen onderverzekering
 • Onafhankelijk advies over brand- en inbraakpreventie

Indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met een vakkundige taxateur.

Stichtingskosten

Wanneer u zelf uw villa heeft laten bouwen, kan het verzekerde bedrag bepaald worden op basis van stichtingskosten. U weet immers de actuele waarde om het huis te laten herbouwen. Hiermee is er géén sprake van onder- of oververzekering en wordt er een garantie afgegeven voor een periode van 5 jaar tegen onderverzekering.

Meer informatie

Wilt u vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke advies ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met één van onze specialisten (030 – 303 21 20) of onderstaand contactformulier in te vullen.

Contact opnemen

Nieuws
 •  
  Do's en Don'ts bij het verzekeren van Vastgoed

  Paardekooper | Het verzekeren van onroerend goed kan in allerlei varianten. Het kan zeer de moeite waard zijn om de risico's en de dekkingsmogelijkheden goed in kaart te brengen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de van toepassing zijnde clausules.

  Lees meer

 •  
  Familie vermogen

  Providence Capital - 2018 | De term 'Private Clients' is inmiddels een gangbaar begrip in Nederland. Bijzondere bezittingen verdienen bijzondere aandacht én expertise. Welkom in de wereld van 'Private Insurance'.

  Lees meer

 •  
  Extreem noodweer

  Paardekooper | We ervaren steeds vaker extreme regenval, hagelbuien en storm als gevolg van de wereldwijde klimaatverandering. Dit extreme noodweer heeft daarom ook een steeds grotere schadelast tot gevolg voor bijvoorbeeld uw (rietgedekte) woonhuis of auto.

  Lees meer

 •  
  Top 5 brandoorzaken rietgedekte huizen

  Paardekooper | Uw rietgedekte huis is een kostbaar, maar ook een kwetsbaar bezit. Brand dient daarom te allen tijde voorkomen te worden. Om deze reden hebben wij onderzoek gedaan naar specifieke brandoorzaken van rietgedekte panden.

  Lees meer