Huis & Kunst

Herbouwwaardebepaling

Verzekeren conform een herbouwwaardebepaling heeft als groot voordeel dat het pand verzekerd wordt voor de actuele herbouwwaarde. Hierdoor is er geen sprake van onder- of oververzekering. Daarnaast wordt er een garantie afgegeven voor een periode van 5 of 10 jaar tegen onderverzekering.

Er zijn verschillende manieren waarop de actuele herbouwwaarde van uw woonhuis bepaald kan worden, te weten een herbouwwaardemeter, een inspectie door een bouwkundige of in geval van nieuwbouw op basis van stichtingskosten.

Herbouwwaardemeter

Een herbouwwaardemeter kan eventueel een oplossing bieden om zelf de herbouwwaarde te controleren. Door middel van het beantwoorden van enkele vragen, berekend u gemakkelijk en snel de juiste herbouwwaarde. Deze methode is snel en nauwkeurig voor panden met een herbouwwaarde tot ongeveer € 600.000,-

Voordelen:

 • Er is géén sprake van onder- of oververzekering
 • U heeft 5 jaar garantie tegen onderverzekering

Hier kunt u direct zelf de juiste herbouwwaarde berekenen. Voor de juiste waarde van uw inboedel kunt u eveneens gebruik maken van de inboedelwaardemeter of de inboedelinventarisatielijst.

Inspectie door een bouwkundige

Bij het bepalen van de waarde van bijzondere panden, zoals rietgedekte woonboerderijen en monumentale panden, is het veelal noodzakelijk om dit door een erkende bouwkundige te laten uitvoeren. Een dergelijke inspectie wordt door ons vaak kosteloos aangeboden.

Voordelen:

 • Er is géén sprake van onder- of oververzekering
 • U heeft 10 jaar garantie tegen onderverzekering
 • Onafhankelijk advies over brand- en inbraakpreventie

Indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met een vakkundige taxateur.

Stichtingskosten

Wanneer u zelf uw villa heeft laten bouwen, kan het verzekerde bedrag bepaald worden op basis van stichtingskosten. U weet immers de actuele waarde om het huis te laten herbouwen. Hiermee is er géén sprake van onder- of oververzekering en wordt er een garantie afgegeven voor een periode van 5 jaar tegen onderverzekering.

Meer informatie

Wilt u vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke advies ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met één van onze specialisten (030 – 303 21 20) of onderstaand contactformulier in te vullen.

Contact opnemen

Nieuws
 •  
  PAN Amsterdam 2017: Interview met Eduard en Thomas Paardekooper (4/4)

  In vier artikelen staan Eduard en Thomas Paardekooper stil bij veelvoorkomende misverstanden die leven onder particuliere kunstverzamelaars en bespreken zij verzekeringsmogelijkheden waarvan veel verzamelaars geen weet hebben. In het vierde artikel wordt er ingegaan op het totaalconcept voor de vermogende particulier, ondernemer en families.

  Lees meer

 •  
  PAN Amsterdam 2017: Interview Eduard en Thomas Paardekooper (3/4)

  In vier artikelen staan Eduard en Thomas Paardekooper stil bij veelvoorkomende misverstanden die leven onder particuliere kunstverzamelaars en bespreken zij verzekeringsmogelijkheden waarvan veel verzamelaars geen weet hebben. In het derde artikel wordt er ingegaan op tips voor verzamelaars met een grote kunstcollectie of familie erfenis.

  Lees meer

 •  
  PAN Amsterdam 2017: Interview met Eduard en Thomas Paardekooper (2/4)

  In vier artikelen staan Eduard en Thomas Paardekooper stil bij veelvoorkomende misverstanden die leven onder particuliere kunstverzamelaars en bespreken zij verzekeringsmogelijkheden waarvan veel verzamelaars geen weet hebben. In dit tweede artikel wordt er ingegaan op de misvattingen en bezwaren rondom het verzekeren van kunst en sieraden.

  Lees meer

 •  
  PAN Amsterdam 2017: Interview met Eduard en Thomas Paardekooper (1/4)

  In vier artikelen staan Eduard en Thomas Paardekooper stil bij veelvoorkomende misverstanden die leven onder particuliere kunstverzamelaars en bespreken zij verzekeringsmogelijkheden waarvan veel verzamelaars geen weet hebben.

  Lees meer