Monument verzekeren

Het verzekeren van een gemeente- of rijksmonument zien de meeste verzekeraars als een ‘bijzonder risico’. Door de monumentale status is het pand moeilijk te verzekeren en heeft het vaak een hogere herbouwwaarde.

Offerte aanvragen

Paardekooper Private Insurance heeft ruime ervaring in het verzekeren van monumentale panden, zowel rijksmonumenten als gemeentemonumenten, vanaf een herbouwwaarde van € 600.000,-. Door onze jarenlange ervaring, grote portefeuille en kennis omtrent dit risico, kunnen wij u de scherpste premie bieden in combinatie met de meest uitgebreide voorwaarden toegespitst op dit bijzondere risico.

Specialisatie: Monumenten

Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van monumentale (rietgedekte) villa’s, landhuizen, woonboerderijen, grachtenpanden en herenhuizen.

Onderscheidende kenmerken:

 • Zeer concurrerende premies;
 • Standaard de meest uitgebreide dekking (All Risks);
 • Waardebepaling inclusief 10 jaar garantie tegen onderverzekering. Tijdens deze inspectie wordt rekening gehouden met de veelal bijzondere materialen waarmee destijds is gebouwd en afgewerkt;
 • Drie jaar vervangende woonruimte omdat de herstelperiode van een monument doorgaans langer duurt dan één jaar;
 • Een monumentenclausule waarbij 10% extra wordt uitgekeerd om de veelal uitzonderlijke herstelkosten te vergoeden.

Lees hier ons artikel over de belangrijkste aandachtspunten bij het verzekeren van monumentale panden. Bekijk daarnaast ook ons overzicht van de belangrijkste verschillen ten opzichte van reguliere verzekeraars.

monumentale-panden-verzekering-paardekooper

Offerte aanvragen

Wilt u vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met één van onze specialisten (030 – 303 21 20) of onderstaand formulier in te vullen.

Indien gewenst kunnen wij vrijblijvend een totaalvoorstel doen voor uw gehele verzekeringssituatie. Vaak zijn premiebesparingen te realiseren in combinatie met verbetering in zowel condities als dekkingen.

Offerte aanvragen

Nieuws
 • Covid-19

  Paardekooper neemt maatregelen tegen Covid-19. Lees er meer over in dit korte nieuwsbericht.

  Lees meer

 •  
  Hypercar

  De laatste jaren is er een nieuw segment in de auto-industrie bijgekomen, de ‘hypercar’. De meeste verzekeraars ‘durven’ deze speciale categorie auto’s geeneens te verzekeren.

  Lees meer

 •  
  Interview Sotheby's - Live Iconic Magazine

  Sotheby's - Live Iconic Magazine - April 2019 | Een interview met Eduard en Thomas Paardekooper over het unieke verzekeringsconcept dat Paardekooper Private Insurance biedt voor de vermogende particulier en ondernemers.

  Lees meer

 •  
  Do's en Don'ts bij het verzekeren van Vastgoed

  Paardekooper | Het verzekeren van onroerend goed kan in allerlei varianten. Het kan zeer de moeite waard zijn om de risico's en de dekkingsmogelijkheden goed in kaart te brengen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de van toepassing zijnde clausules.

  Lees meer