Offerte aanvragen

Taxatie van inboedel en kostbaarheden

Door middel van een taxatie van uw inboedel en eventuele aanwezige kunst, antiek, sieraden en horloges kunt u het te verzekeren bedrag laten vaststellen. Verzekeren conform deze taxatie heeft als groot voordeel dat uw bezittingen verzekerd worden voor de juiste waarde en onderverzekering uitgesloten is voor een periode van 3 jaar.

Er zijn verschillende manieren waarop de actuele waarde van uw inboedel en kostbaarheden verzekerd kan worden. Namelijk, op basis van:

  • Een taxatie welke is uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur. Hiermee wordt altijd de juiste waarde verzekerd en heeft u een garantie van 3 jaar tegen onderverzekering. Wij adviseren deze wijze van waardebepaling dan ook ten zeerste wanneer er sprake is van een substantiële waarde van de kostbaarheden of een collectie.
  • Het aanleveren van aankoopnota’s. Wanneer u enkele kostbaarheden bezit, is dit een ideale manier om de juiste waarde te verzekeren. Daarnaast is dit uitermate geschikt ter aanvulling van een taxatierapport wanneer u tussentijds nieuwe objecten heeft aangekocht.
  • Inboedel inventarisatielijst of waardemeter. Het Verbond van Verzekeraars heeft een hulpmiddel waarmee de waarde van de inboedel globaal vastgesteld kan worden aan de hand van een uitgebreide inventarisatielijst of middels een puntensysteem in de waardemeter.  Hiermee heeft u een garantie van 5 jaar tegen onderverzekering.
  • Een eigen opgave. Dit raden wij ten zeerste af omdat de juiste waarde moeilijk te bepalen is voor een ‘leek’. Hierdoor is er al snel sprake van over- of onderverzekering. Tevens is er géén garantie tegen onderverzekering. In geval van schade wordt er dan ook slechts naar rato uitgekeerd.

Belangrijk blijft dat u eventuele tussentijdse aanpassingen met betrekking tot uw inboedel en kostbaarheden aan ons meldt zodat wij de waarde kunnen actualiseren.

Gespecialiseerde taxateurs

Wij werken samen met een select aantal taxateurs die een bewezen staat van dienst hebben, over jarenlange expertise beschikken en zich als businesspartner bewezen hebben. Door dit netwerk van ‘preferred partners’, kunnen wij zo onze relaties professioneel, discreet en persoonlijk begeleiden. Wij denken in oplossingen waar onze relaties bij gebaat zijn. Indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met vakkundige taxateurs.

Kortom: wij denken verder dan alleen een verzekering.

Lees meer

Geen taxatierapport of aankoopnota?

Voor privéverzamelingen of bedrijfscollecties tot € 150.000,– kunt u nu heel gemakkelijk -zonder een taxatierapport of aankoopnota- een verzekering afsluiten bij ons.

Lees meer

Meer informatie

Wilt u vrijblijvend meer informatie of persoonlijk advies ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met één van onze specialisten (030 – 303 21 20) of onderstaand contactformulier in te vullen.

Contactformulier

Nieuws