Offerte aanvragen

Taxatie van Inboedel en Kostbaarheden

Door middel van een taxatie van uw inboedel en eventuele aanwezige kunst, antiek, sieraden en horloges kunt u het te verzekeren bedrag laten vaststellen. Verzekeren conform deze taxatie heeft als groot voordeel dat uw bezittingen verzekerd worden voor de juiste waarde en onderverzekering uitgesloten is voor een periode van 3 jaar.

Er zijn verschillende manieren waarop de actuele waarde van uw inboedel en kostbaarheden bepaald kan worden. Aan de hand van:

 • Taxatierapport uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur. Hiermee wordt altijd de juiste waarde verzekerd en heeft u een garantie van 3 jaar tegen onderverzekering. Wij adviseren deze wijze van waardebepaling dan ook ten zeerste wanneer er sprake is van een substantiële waarde van de kostbaarheden of een collectie.
 • Het aanleveren van aankoopnota’s. Wanneer u enkele kostbaarheden bezit, is dit een ideale manier om de juiste waarde te verzekeren. Daarnaast is dit uitermate geschikt ter aanvulling van een taxatierapport wanneer u tussentijds nieuwe objecten heeft aangekocht.
 • Op basis van een eigen opgave. Dit raden wij ten zeerste af omdat de juiste waarde moeilijk te bepalen is voor een ‘leek’. Hierdoor is er al snel sprake van over- of onderverzekering. Tevens is er géén garantie tegen onderverzekering. In geval van schade wordt er dan ook slechts naar rato uitgekeerd.

Gespecialiseerde taxateurs

Wij werken samen met een select aantal taxateurs die een bewezen staat van dienst hebben, over jarenlange expertise beschikken en zich als businesspartner bewezen hebben. Door dit netwerk van ‘preferred partners’, kunnen wij zo onze relaties professioneel, discreet en persoonlijk begeleiden. Wij denken in oplossingen waar onze relaties bij gebaat zijn. Indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met vakkundige taxateurs.

Kortom: wij denken verder dan alleen een verzekering.

Lees meer

Geen taxatierapport of aankoopnota?

Voor privéverzamelingen of bedrijfscollecties tot € 150.000,– kunt u nu heel gemakkelijk -zonder een taxatierapport of aankoopnota- een verzekering afsluiten bij ons.

Lees meer

Meer informatie

Wilt u vrijblijvend meer informatie of persoonlijke advies ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met één van onze specialisten (030 – 303 21 20) of onderstaand contactformulier in te vullen.

Contactformulier

Nieuws
 •  
  Do's en Don'ts bij het verzekeren van Vastgoed

  Paardekooper | Het verzekeren van onroerend goed kan in allerlei varianten. Het kan zeer de moeite waard zijn om de risico's en de dekkingsmogelijkheden goed in kaart te brengen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de van toepassing zijnde clausules.

  Lees meer

 •  
  Familie vermogen

  Providence Capital - 2018 | De term 'Private Clients' is inmiddels een gangbaar begrip in Nederland. Bijzondere bezittingen verdienen bijzondere aandacht én expertise. Welkom in de wereld van 'Private Insurance'.

  Lees meer

 •  
  Extreem noodweer

  Paardekooper | We ervaren steeds vaker extreme regenval, hagelbuien en storm als gevolg van de wereldwijde klimaatverandering. Dit extreme noodweer heeft daarom ook een steeds grotere schadelast tot gevolg voor bijvoorbeeld uw (rietgedekte) woonhuis of auto.

  Lees meer

 •  
  Top 5 brandoorzaken rietgedekte huizen

  Paardekooper | Uw rietgedekte huis is een kostbaar, maar ook een kwetsbaar bezit. Brand dient daarom te allen tijde voorkomen te worden. Om deze reden hebben wij onderzoek gedaan naar specifieke brandoorzaken van rietgedekte panden.

  Lees meer