Rietgedekt woonhuis

Rieten dak verzekering

Het verzekeren van villa’s, landhuizen en woonboerderijen met een rieten dak is ruim 25 jaar onze specialisatie. Met meer dan 5000 van dit soort rietgedekte panden in onze portefeuille, beschikken wij over gespecialiseerde kennis, unieke All Risks condities in combinatie met een zeer scherpe premiestelling. 

Specialist Rieten dak verzekering

Sinds 1991 zijn wij gespecialiseerd in het verzekeren van rietgedekte villa’s, landhuizen en woonboerderijen. Als gevolg van onze specialisatie hebben wij inmiddels enkele duizenden rietgedekte objecten door heel Nederland verzekerd. Wij beheren daarmee de grootste rietgedekte onroerend goed verzekeringsportefeuille van Nederland.

De rieten dak verzekeringen die ons kantoor aanbiedt zijn specifiek ontwikkeld voor huizen in het hogere marktsegment. De dekking, limieten en vergoedingen zijn op de meeste aspecten ruimer ten opzichte van reguliere verzekeraars. De belangrijkste kenmerken:

 • Scherpe en concurrerende tarieven
 • Unieke en meest uitgebreide dekking (All Risks)
 • Kosteloze herbouwwaardebepaling (optioneel)
 • Persoonlijke dienstverlening en schadeafhandeling

Bekijk hier de belangrijkste verschillen waarop onze condities zich onderscheiden ten opzichte van andere verzekeraars.

Zeer scherpe premies

Veel verzekeraars rekenen zeer hoge premies of zijn zelfs in zijn geheel gestopt (!) met het verzekeren van riet gedekte objecten. Echter door onze specialisatie, expertise en omvang van onze portefeuille kunnen wij zéér scherpe premiestellingen aanbieden.

“Wij kunnen vaak dezelfde premie hanteren als een huis met een pannen dak”

Wij kunnen een premie aanbieden vanaf 0,60‰! Premiebepalende factoren zijn bijvoorbeeld: bouwaard, bestemming van het gebouw, brand- en inbraakpreventie, eigen risico en de regio.

Lees meer over de verschillende rieten dak constructies die er zijn.

Gerelateerde artikelen

Wij publiceren met enige regelmaat interessante artikelen over het verzekeren van rieten daken. Bekijk hier:

Offerte aanvragen

Wilt u vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met één van onze specialisten (030 – 303 21 20) of onderstaand formulier in te vullen.

Indien gewenst kunnen wij vrijblijvend een totaalvoorstel doen voor uw gehele verzekeringssituatie. Vaak zijn premiebesparingen te realiseren in combinatie met verbetering in zowel condities als dekkingen.

Offerte aanvragen

Nieuws
 •  
  Top 5 brandoorzaken rietgedekte huizen

  Paardekooper | Uw rietgedekte huis is een kostbaar, maar ook een kwetsbaar bezit. Brand dient daarom te allen tijde voorkomen te worden. Om deze reden hebben wij onderzoek gedaan naar specifieke brandoorzaken van rietgedekte panden.

  Lees meer

 •  
  Preventietips voor het voorkomen van brand

  Paardekooper | Rietgedekte villa’s, landhuizen en woonboerderijen hebben een verhoogd brandrisico ten opzichte van een pannen gedekt pand. Doordat wij ruim 25 jaar gespecialiseerd zijn in het verzekeren van dit bijzondere risico, hebben wij ook ruime ervaring in de preventie van de bijbehorende (brand)risico’s van een rieten dak.

  Lees meer

 •  
  Het verzekeren van monumentale panden, 4 aandachtspunten

  Paardekooper | Menig eigenaar van een monumentaal pand kan in de veronderstelling zijn goed te zijn verzekerd. Maar monumentale panden hebben een bijzonder karakter. Reguliere verzekeraars zijn gericht op ‘modale’ woningen, maar een monumentaal pand dient niet modaal verzekert te worden. Voor het verzekeren van bijzondere panden met een historische waarde is een bepaalde expertise vereist, werk voor specialisten dus.

  Lees meer

 •  
  PAN Amsterdam 2017: Interview met Eduard en Thomas Paardekooper (4/4)

  In vier artikelen staan Eduard en Thomas Paardekooper stil bij veelvoorkomende misverstanden die leven onder particuliere kunstverzamelaars en bespreken zij verzekeringsmogelijkheden waarvan veel verzamelaars geen weet hebben. In het vierde artikel wordt er ingegaan op het totaalconcept voor de vermogende particulier, ondernemer en families.

  Lees meer