Vakantiewoning

Vakantiewoning verzekeren

Bij veel mensen is het onbekend dat u uw vakantiehuis of chalet in het buitenland ook vanuit Nederland kunt verzekeren. Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat de polis en de voorwaarden in een vreemde taal zijn, hoe de schadeafwikkeling wordt uitgevoerd wanneer u op dat moment in Nederland bent of hoe zit het bij verhuur of leegstand van de vakantiewoning?

Naast het gemak van alles onder één dak verzekerd te hebben, zijn er ook vele andere voordelen. Zoals de ervaring die wij inmiddels hebben voor het verzekeren in het buitenland, kennen wij ook de gebruiken in bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk of Zwitserland. Hiervoor kunnen wij een speciaal samengesteld product aanbieden vanaf een herbouwwaarde van € 400.000,-. De polis en de polisvoorwaarden worden afgegeven in het Nederlands en de administratie en schadeafwikkeling zal vanuit Nederland gebeuren.

Kortom het niveau van administratie tot schadeafwikkeling is zoals u gewend bent in Nederland.

Maatwerk voor Specialisten

De verzekeringen die ons kantoor aanbiedt, zijn specifiek ontwikkeld voor exclusief onroerend goed, zoals (vakantie)huizen in binnen- én buitenland. De dekking, limieten en vergoedingen zijn op de meeste aspecten ruimer ten opzichte van reguliere verzekeraars.

Onderscheidende kenmerken:

 • Zeer concurrerende premies;
 • Standaard de meest uitgebreide dekking (All Risks);
 • De polis en -voorwaarden zijn in het Nederlands;
 • Schadeafwikkeling vanuit Nederland;
 • Standaard aansprakelijkheidsdekking in de meeste Europese landen met een limiet van € 750.000,- voor onroerend goed;
 • ‘Terugkomdekking’ welke reis- en verblijfkosten vergoedt wanneer u vanwege een calamiteit ter plekke aanwezig dient te zijn;
 • De All Risks dekking is ook tijdens verhuur (tot maximaal 26 weken per jaar) van kracht.
 • De ‘Hole-in-one-dekking’ biedt een budget aan van € 750,- om een rondje te geven wanneer u tijdens uw verblijf een hole-in-one slaat bij de deelname aan een officieel golftoernooi.

Offerte aanvragen

Wilt u vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met één van onze specialisten (030 – 303 21 20) of onderstaand formulier in te vullen.

Indien gewenst kunnen wij vrijblijvend een totaalvoorstel doen voor uw gehele verzekeringssituatie. Vaak zijn premiebesparingen te realiseren in combinatie met verbetering in zowel condities als dekkingen.

Offerte aanvragen

Verzekering aanvragen

Nieuws
 •  
  Top 5 brandoorzaken rietgedekte huizen

  Paardekooper | Uw rietgedekte huis is een kostbaar, maar ook een kwetsbaar bezit. Brand dient daarom te allen tijde voorkomen te worden. Om deze reden hebben wij onderzoek gedaan naar specifieke brandoorzaken van rietgedekte panden.

  Lees meer

 •  
  Preventietips voor het voorkomen van brand

  Paardekooper | Rietgedekte villa’s, landhuizen en woonboerderijen hebben een verhoogd brandrisico ten opzichte van een pannen gedekt pand. Doordat wij ruim 25 jaar gespecialiseerd zijn in het verzekeren van dit bijzondere risico, hebben wij ook ruime ervaring in de preventie van de bijbehorende (brand)risico’s van een rieten dak.

  Lees meer

 •  
  Het verzekeren van monumentale panden, 4 aandachtspunten

  Paardekooper | Menig eigenaar van een monumentaal pand kan in de veronderstelling zijn goed te zijn verzekerd. Maar monumentale panden hebben een bijzonder karakter. Reguliere verzekeraars zijn gericht op ‘modale’ woningen, maar een monumentaal pand dient niet modaal verzekert te worden. Voor het verzekeren van bijzondere panden met een historische waarde is een bepaalde expertise vereist, werk voor specialisten dus.

  Lees meer

 •  
  PAN Amsterdam 2017: Interview met Eduard en Thomas Paardekooper (4/4)

  In vier artikelen staan Eduard en Thomas Paardekooper stil bij veelvoorkomende misverstanden die leven onder particuliere kunstverzamelaars en bespreken zij verzekeringsmogelijkheden waarvan veel verzamelaars geen weet hebben. In het vierde artikel wordt er ingegaan op het totaalconcept voor de vermogende particulier, ondernemer en families.

  Lees meer