Een uniek verzekeringsconcept voor de vermogende particulier en ondernemers

Pure Luxe Magazine – September 2017

 

Hoewel de Nederlander over het algemeen verzekerings-minded is, blijven de verzekeringen toch vaak onderbelicht. Vooral voor de vermogende particulier of ondernemer is het vaak lastig om het overzicht te bewaken. Bij Paardekooper Private Insurance kan men alles onder één dak verzekeren (zowel particulier als zakelijk) en zijn de lijnen kort. Eduard Paardekooper, oprichter en eigenaar van het bedrijf: “Wij bieden een uniek verzekeringsconcept aan voor vermogende particulieren,  ondernemers en vermogende families. Men kijkt vaak jaren niet om naar hun verzekeringen. Terwijl -als dit niet op orde is- dit grote negatieve financiële impact kan hebben. Ook bij vermogensbeheer en private banking is ‘kapitaalbehoud’ de nummer één prioriteit. Daarom is ons doel: Kapitaalbescherming, voor nu én de volgende generatie.”

“Wanneer mensen hier een afspraak hebben gehad, kunnen wij met een aantal aanpassingen in hun verzekeringsportefeuille een groot verschil maken.”

Duidelijke focus

Volgens Eduard Paardekooper is een duidelijke focus de sleutel om onderscheidend te zijn: “Private Insurance zit in onze genen en dat merken onze relaties. Wanneer nieuwe relaties bij ons een afspraak hebben gehad, kunnen wij met een aantal aanpassingen in hun verzekeringsportefeuille een groot verschil maken. Wanneer alles verspreid is bij diverse partijen, heeft niemand een goed overzicht en wordt de betreffende persoon, bedrijf of familie door niemand echt geadviseerd.

Niche verzekeringen & totaalconcept

“Wij zijn een van de weinige gespecialiseerde verzekeringskantoren in Nederland voor de vermogende particulier”, vertelt Thomas Paardekooper. “We richten ons specifiek op het topsegment van de particuliere markt en bevinden ons daarmee in een niche. Men kan onroerend goed, kunst, sieraden, bijzondere auto’s, en andere waardevolle bezittingen bij ons verzekeren, maar we adviseren ook in leven- en pensioenverzekeringen, alsmede alle bedrijfsmatige risico’s. We bieden dan ook echt een totaaloplossing en dat vinden onze klanten heel prettig.”

Specialisatie: Rieten daken

Een van de specialisaties van Paardekooper Private Insurance is het goed verzekeren van rietgedekte panden. Huizen met rieten daken zijn vaak lastig verzekerbaar en dat vraagt extra expertise. Eduard Paardekooper: “Aangezien wij een paar duizend rietgedekte panden verzekerd hebben, kritisch zijn en veel aandacht besteden bij de totstandkoming van een nieuwe verzekering, kunnen wij lagere premies aanbieden dan gebruikelijk. Daarnaast zijn rietgedekte panden meestal aanzienlijk groter dan modale woonhuizen. De verzekering die ons kantoor aanbiedt is specifiek ontwikkeld voor huizen in het hogere marktsegment. De dekking, limieten en vergoedingen zijn op de meeste aspecten aanmerkelijk ruimer t.o.v. reguliere verzekeraars. Ook een kosteloze herbouwwaardebepaling door een bouwkundige wordt standaard aangeboden als onderdeel van onze service.”

“Private Insurance zit in onze genen en dat merken onze klanten”

Familiebedrijf

Al ruim 21 jaar is Paardekooper Private Insurance gevestigd in een statig pand in Bilthoven. Het bedrijf bestaat inmiddels 25 jaar en ook twee oudste kinderen van Eduard Paardekooper werken in de zaak. Zoon Thomas is mede-eigenaar en zal dit mooie bedrijf in de nabije toekomst graag overnemen en voortzetten. Dochter Dioni werkt ook full-time mee in het bedrijf en ondersteunt de HR-afdeling. “Het is mooi dat mijn kinderen ook geïnteresseerd zijn in dit prachtige vak en dat we een familiebedrijf zijn geworden. Dit zorgt onder andere voor vertrouwen bij de klanten en continuïteit van ons bedrijf. Wij werken met ervaren mensen en hebben daarnaast een heel hecht team.” , aldus Eduard.


Pure Luxe Magazine – September 2017. Bekijk hier het artikel