PAN’s nieuwe Sponsor

Paardekooper Private Insurance en de beurs

Sinds 2016 heeft PAN een nieuwe sponsor: Paardekooper Private Insurance. Het verzekeringsbedrijf vierde vorig jaar met deze samenwerking ook zijn eigen 25-jarig jubileum. Wat is zijn specialiteit? En welke rol gaat hij spelen op deze beurseditie?

Paardekooper Private Insurance werd in 1991 opgericht door Eduard Paardekooper. Het 25-jarig jubileum wilden hij en zijn zoon (tevens aandeelhouder) Thomas Paardekooper niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Het bedrijf wist zich in de laatste decennia te specialiseren in het verzekeren van kunst, sieraden, antiek en verzamelingen. ‘Om deze reden vonden wij ons kwart eeuwfeest een prachtig moment om sponsor en partner te worden van PAN Amsterdam,’ zegt Paardekooper sr., ‘Wij wilden ons op dit terrein meer laten zien en deze beurs fungeert voor ons dan ook als een belangrijk nationaal podium.

‘Al vanaf het allereerste moment hebben wij ons gericht op specialistische verzekeringen voor kunstliefhebbers, vermogende particulieren, ondernemers en families. Het gaat daarbij om alle verzekeringen binnen het luxesegment, zoals kunstcollecties, juwelen, villa’s, monumentale panden en bijzondere auto’s. Daarnaast adviseren wij ook de DGA – op pensioengebied- en zijn bedrijf. Dit doen wij met een team van specialisten, inmiddels 25 man. Als intermediair zijn wij een centraal aanspreekpunt voor alle verzekeringen van onze relaties. Wij onderscheiden ons hier vrij sterk ten opzichte van andere intermediairs in Nederland, die deze specialisatie vaak niet kennen’. Volgens Thomas Paardekooper heerst bij veel mensen nog het misverstand dat kostbaarheden en sieraden onbeperkt zijn meeverzekerd onder de inboedelverzekering. ‘Dit is echter geenzins het geval en bij schade komt slechts een relatief klein bedrag voor vergoeding in aanmerking. Het biedt vaak vele voordelen om een aparte (allrisk)kunst- en/of sieradenverzekering af te sluiten. Denk aan dekking tijdens transport, waardeverlies bij schade aan paren, stellen of bij elkaar horende stukken, geen eigen risico, een lagere premie en een automatische dekking van negentig dagen voor nieuwe aankopen.

‘Bij grote collecties zijn er aanzienlijk meer mogelijkheden en kan de premie zelfs naar beneden worden bijgesteld. Men kan ook kiezen voor een beperkte dekking, zoals alleen een brand-, locatie- of restauration-only-dekking of een verhoogd eigen risico. Er zijn veelal meer mogelijkheden te realiseren dan waar men vooraf weet van had.

‘Dat we gekozen hebben om sponsor te worden van juist PAN is omdat het dé kunstbeurs van Nederland is én omdat wij daar onze relaties treffen. Maar wij willen met ons sponsorschap ook iets extra’s bijdragen. Zo geven wij alle bezoekers bij de entree Higlights van de beurs, een overzichtelijke handleiding van de vele topstukken die deze dagen aanwezig zijn.

‘Iedereen die vervolgens op de beurs een kunstobject of sieraad koopt, bieden wij een jaar lang gratis dekking aan -dit is tevens een leuke eerste kennismaking met ons kantoor. Ook voor alle handelaren van PAN bieden wij een speciale collectiviteitsverzekering. Daarnaast nodigen wij jaarlijks een aanzienlijk deel van onze bestaande relaties uit die zich interesseren in kunst. En uiteraard is de beurs een prachtige gelegenheid om nieuwe relaties te ontmoeten.’

Bekijk hier het hele artikel


VIND Magazine – September 2017
Tekst: Cécile van der Heijden

Paardekooper Private Insurance
Soestdijkseweg Zuid 247
3721 AE Bilthoven
+ 31 (0)30 303 21 00
www.paardekooper.net