Informatie aanvragen

Pensioen

Als er één voorziening onderhevig is aan mutaties, wetswijzigingen en fiscale veranderingen, dan is het wel de pensioenverzekering. De veranderingen en gevolgen zijn vaak dermate complex dat het verstandig is om advies hierover in te winnen.
Paardekooper is bij uitstek gespecialiseerd in het maken van pensioenanalyses en werkt als onafhankelijk adviseur al 25 jaar samen met gerenommeerde pensioenverzekeraars.

De diensten die wij onder andere aanbieden:

 • Afsluiten van een nieuwe pensioenregeling
 • De contracttermijn van de huidige pensioenregeling loopt af
 • De verzekeraar stopt met de pensioenregeling
 • Het beheer van de pensioenregeling
 • Pensioenregeling voor de DGA

Afsluiten van een nieuwe pensioenregeling

Er is nog geen pensioenregeling voor de werknemers afgesloten en er is de wens dit te gaan regelen. Maar hoe gaat dit in zijn werk? Wij inventariseren de wensen en behoeften ten behoeve van de nieuw te starten pensioenregeling. Op basis hiervan geven wij een gedegen advies over de best passende pensioenregeling voor het bedrijf en de werknemers.

De contracttermijn van de huidige pensioenregeling loopt af

Voor de werknemers is een pensioenregeling van toepassing. De contracttermijn bij de verzekeraar loopt binnenkort af. Dit is een goed moment om alle uitgangspunten en voorwaarden onder de loep te nemen. Is deze pensioenregeling nog wel van deze tijd? Zijn de kosten niet te hoog? Wij analyseren de huidige situatie en geven advies over een toekomstbestendige pensioenregeling.

De verzekeraar stopt met de pensioenregeling

Het komt regelmatig voor dat een pensioenverzekeraar stopt met het aanbieden van de lopende pensioenregeling. De pensioenregeling dient dan omgezet te worden naar een andere pensioenvoorziening bij wellicht een andere aanbieder. Wij geven onafhankelijk advies over de mogelijkheden van de verschillende pensioenproducten- en uitvoerders in de markt.

Het beheer van de pensioenregeling

Gewijzigde pensioenwetgeving en/of actuele ontwikkelingen binnen het bedrijf kunnen gevolgen hebben voor de pensioenregeling. Het is daarom van groot belang dat een ondernemer een pensioenadviseur heeft die op deze gebieden volledig op de hoogte is. Paardekooper is deze pensioenpartner. Wij informeren de werknemers over de gekozen pensioenregeling en ontzorgen de ondernemer op het gebied van de bijkomende administratieve lasten.

Pensioenregeling voor de DGA

Pensioenopbouw in eigen beheer wordt per 1 januari 2017 afgeschaft. Welke mogelijkheden zijn er nog wel? Of is er wellicht vanuit het verleden al een verzekerde pensioenregeling waar jarenlang niet naar omgekeken is. Het is belangrijk dat een pensioenregeling blijft aansluiten op de behoeften van de DGA. Wij geven daarom niet alleen advies over de mogelijkheden van pensioenopbouw. Wij beheren de pensioenregeling ook. Een DGA dient geen onnodig kostbare tijd te steken in zijn of haar pensioenregeling, maar dient de wetenschap te hebben dat alles goed geregeld is.

Werkwijze

Iedere adviesaanvraag beoordelen wij op de totale omvang van het traject. Op basis hiervan spreken wij vooraf een tarief af. Zo weet men precies wat men van ons kan verwachten en wat de kosten hiervan zijn.

Informatie aanvragen?

Indien u vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte wenst te ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met één van onze specialisten (030 – 303 21 40) of onderstaand formulier in te vullen.
Meer informatie aanvragen

Nieuws
 •  
  Top 5 brandoorzaken rietgedekte huizen

  Paardekooper | Uw rietgedekte huis is een kostbaar, maar ook een kwetsbaar bezit. Brand dient daarom te allen tijde voorkomen te worden. Om deze reden hebben wij onderzoek gedaan naar specifieke brandoorzaken van rietgedekte panden.

  Lees meer

 •  
  Preventietips voor het voorkomen van brand

  Paardekooper | Rietgedekte villa’s, landhuizen en woonboerderijen hebben een verhoogd brandrisico ten opzichte van een pannen gedekt pand. Doordat wij ruim 25 jaar gespecialiseerd zijn in het verzekeren van dit bijzondere risico, hebben wij ook ruime ervaring in de preventie van de bijbehorende (brand)risico’s van een rieten dak.

  Lees meer

 •  
  Het verzekeren van monumentale panden, 4 aandachtspunten

  Paardekooper | Menig eigenaar van een monumentaal pand kan in de veronderstelling zijn goed te zijn verzekerd. Maar monumentale panden hebben een bijzonder karakter. Reguliere verzekeraars zijn gericht op ‘modale’ woningen, maar een monumentaal pand dient niet modaal verzekert te worden. Voor het verzekeren van bijzondere panden met een historische waarde is een bepaalde expertise vereist, werk voor specialisten dus.

  Lees meer

 •  
  PAN Amsterdam 2017: Interview met Eduard en Thomas Paardekooper (4/4)

  In vier artikelen staan Eduard en Thomas Paardekooper stil bij veelvoorkomende misverstanden die leven onder particuliere kunstverzamelaars en bespreken zij verzekeringsmogelijkheden waarvan veel verzamelaars geen weet hebben. In het vierde artikel wordt er ingegaan op het totaalconcept voor de vermogende particulier, ondernemer en families.

  Lees meer