Rietgedekt woonhuis

Rieten dak verzekering

Sinds 1991 zijn wij gespecialiseerd in het verzekeren van rietgedekte villa’s, landhuizen en woonboerderijen. Als gevolg van onze specialisatie hebben wij duizenden rietgedekte objecten door heel Nederland verzekerd. Wij beheren daarmee de grootste rietgedekte onroerend goed verzekeringsportefeuille van Nederland. Door onze jarenlange ervaring, gespecialiseerde kennis en omvang zijn wij specialist in verzekeringen voor rietgedekte woningen in Nederland.

De verzekering die ons kantoor aanbiedt is specifiek ontwikkeld voor huizen in het hogere marktsegment. U kunt een offerte aanvragen wanneer uw woning een herbouwwaarde heeft vanaf € 650.000. De dekking, limieten en vergoedingen zijn op de meeste aspecten ruimer ten opzichte van reguliere verzekeraars. De belangrijkste kenmerken:

Offerte aanvragen

Zeer scherpe premiestellingen (collectiviteitskorting riet)

Veel verzekeraars rekenen zeer hoge premies of zijn zelfs geheel gestopt (!) met het verzekeren van riet gedekte objecten. Echter door onze specialisatie, expertise en omvang van onze portefeuille kunnen wij zéér scherpe premiestellingen aanbieden. Door ons riet-collectief hebben wij diverse grote portefeuilles van rietgedekte panden bij diverse verzekeraars. Hierdoor kunnen wij aanzienlijk lagere premiestellingen realiseren dan andere marktpartijen. Hier doen onze relaties hun voordeel mee!
Wij kunnen een premie aanbieden vanaf 0,73‰! Premiebepalende factoren zijn bijvoorbeeld: bouwaard en type dakconstructie, bestemming van het gebouw, brand- en inbraakpreventie, eigen risico en de regio. Lees hier meer over de verschillende rieten dak constructies die er zijn.

Unieke premium dekking – afgestemd op hogere marktsegment

De verzekering die ons kantoor aanbiedt is specifiek ontwikkeld voor huizen in het hogere marktsegment. De dekking, limieten en vergoedingen zijn op de meeste aspecten ruimer ten opzichte van reguliere verzekeraars. De belangrijkste kenmerken:

  • All Risks dekking;
  • Géén limiet aan audiovisuele en computerapparatuur;
  • Standaard tot € 15.000,– aan sieraden meeverzekerd;
  • Tot max. 4 jaar vervangende woonruimte;
  • Maatwerk polis (deze kan worden afgestemd op uw eigen wensen).

Bekijk hier het overzicht met de belangrijkste verschillen waarop onze condities zich onderscheiden ten opzichte van andere verzekeraars.

rietgedekte-daken-verzekering-paardekooper

Riet-gerelateerde artikelen

Wij publiceren met enige regelmaat interessante artikelen over het verzekeren van rieten daken. Bekijk hier:

Offerte aanvragen – rietgedekt woonhuis

U kunt een offerte aanvragen wanneer uw woning een herbouwwaarde heeft vanaf € 650.000. Wilt u vrijblijvend een persoonlijke offerte ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met één van onze specialisten (030 – 303 21 20) of onderstaand offerteformulier in te vullen.
Offerte aanvragen

Totaalvoorstel

Indien gewenst kunnen wij vrijblijvend een totaalvoorstel doen voor uw gehele verzekeringssituatie. Vaak zijn premiebesparingen te realiseren in combinatie met verbetering in zowel condities als dekkingen. Tevens wordt kritisch bekeken of uw verzekeringen nog passen bij uw werkelijke situatie en indien nodig geactualiseerd kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat u één aanspreekpunt krijgt voor al uw verzekeringszaken.
Informatie aanvragen

Type rieten daken en dakconstructies

Een belangrijke en premiebepalende factor is het type rieten dak. Er bestaan namelijk uiteenlopende type rieten daken, met elk andere eigenschappen en dakconstructie. Brandveiligheid is hierin essentieel en verschillend. Wij maken hierin grofweg onderscheid in drie verschillende type rieten daken:

  • Traditioneel rieten dak (niet brandwerend onderschoten);
  • Traditioneel rieten dak (wel brandwerend onderschoten);
  • Rieten dak met schroefdakconstructie.

Het traditioneel rieten dak kent een zogenaamde ‘open-constructie’. Het riet is op de latten gebonden en kan hierdoor goed ventileren. Echter, door deze luchttoevoer kunnen de vlammen zich zeer snel uitbreiden bij brand. Hierdoor kent dit type rieten dak een hogere premiestelling. Indien het dakbeschot aan de binnenzijde niet brandwerend is afgetimmerd (met bijvoorbeeld gipsplaten), dan betreft dit het minst brandveilige rieten dak. Het meest brandveilige type rieten dak is met een schroefdakconstructie. Dit rieten dak kent daardoor ook de laagste premiestelling.

Bovenstaande type rieten daken komen het meest frequent voor. Echter zien wij in de praktijk dat er ook andere constructies zijn. Bijvoorbeeld een woonboerderij met rieten dak waarbij het voorhuis met pannen gedekt is en het achterhuis (voormalige stallen) rietgedekt niet-brandwerend onderschoten is. Bij het uitwerken van een verzekeringsvoorstel zullen wij met dergelijke factoren altijd rekening houden om ervoor te zorgen dat er een maatwerk polis tot stand komt.

Een overzicht en uitgebreidere toelichting op de verschillende type rieten daken treft u hier aan.