Woonboerderij

Rietgedekte Woonboerderij verzekeren

Het verzekeren van rietgedekte woonboerderijen is ruim 25 jaar onze specialisatie. Het verzekeren van dit bijzondere risico, gaat dan ook verder dan alleen het rieten dak. Hierbij is onder andere te denken aan een eventuele monumentale status, preventiemaatregelen, de traditionele open dakconstructie en de veelal grotere inhoud van het pand. Dit is veelal maatwerk voor specialisten.

Offerte aanvragen

Steeds minder verzekeringsmaatschappijen bieden de mogelijkheid om uw rietgedekte woonboerderij te verzekeren in verband met het verhoogde brandrisico. Wanneer dit wél mogelijk is, zijn de premies hiervoor veelal uitzonderlijk hoog.

De rieten dak verzekeringen die ons kantoor aanbiedt zijn specifiek ontwikkeld voor huizen in het hogere marktsegment. Wij kunnen een premie aanbieden vanaf 0,60‰! Premiebepalende factoren zijn bijvoorbeeld: bouwaard, bestemming van het gebouw, brand- en inbraakpreventie, eigen risico en de regio.

Monument verzekeren

Het verzekeren van een rietgedekte monument zien de meeste verzekeraars als een ‘bijzonder risico’. Door de monumentale status is het pand moeilijk te verzekeren en heeft vaak een hogere herbouwwaarde.

Lees meer

Inspectie en Waardebepaling

Ons kantoor biedt de mogelijkheid de herbouwwaarde van uw rietgedekte (monumentale) woonboerderij te laten bepalen door een bouwkundige. Verzekeren conform deze waardebepaling heeft als groot voordeel dat het pand verzekerd wordt voor de actuele herbouwwaarde en onderverzekering uitgesloten wordt.

Lees meer

Offerte aanvragen

Wilt u vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met één van onze specialisten (030 – 303 21 20) of onderstaand formulier in te vullen.

Indien gewenst kunnen wij vrijblijvend een totaalvoorstel doen voor uw gehele verzekeringssituatie. Vaak zijn premiebesparingen te realiseren in combinatie met verbetering in zowel condities als dekkingen.

Offerte aanvragen

Nieuws
 •  
  Do's en Don'ts bij het verzekeren van Vastgoed

  Paardekooper | Het verzekeren van onroerend goed kan in allerlei varianten. Het kan zeer de moeite waard zijn om de risico's en de dekkingsmogelijkheden goed in kaart te brengen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de van toepassing zijnde clausules.

  Lees meer

 •  
  Familie vermogen

  Providence Capital - 2018 | De term 'Private Clients' is inmiddels een gangbaar begrip in Nederland. Bijzondere bezittingen verdienen bijzondere aandacht én expertise. Welkom in de wereld van 'Private Insurance'.

  Lees meer

 •  
  Extreem noodweer

  Paardekooper | We ervaren steeds vaker extreme regenval, hagelbuien en storm als gevolg van de wereldwijde klimaatverandering. Dit extreme noodweer heeft daarom ook een steeds grotere schadelast tot gevolg voor bijvoorbeeld uw (rietgedekte) woonhuis of auto.

  Lees meer

 •  
  Top 5 brandoorzaken rietgedekte huizen

  Paardekooper | Uw rietgedekte huis is een kostbaar, maar ook een kwetsbaar bezit. Brand dient daarom te allen tijde voorkomen te worden. Om deze reden hebben wij onderzoek gedaan naar specifieke brandoorzaken van rietgedekte panden.

  Lees meer