Woonboerderij

Rietgedekte Woonboerderij verzekeren

Het verzekeren van rietgedekte woonboerderijen is sinds 1991 onze specialisatie. Het verzekeren van dit bijzondere risico, gaat dan ook verder dan alleen het rieten dak. Hierbij is onder andere te denken aan een eventuele monumentale status, preventiemaatregelen, de traditionele open dakconstructie en de veelal grotere inhoud van het pand. Dit is veelal maatwerk voor specialisten.

Offerte aanvragen

Steeds minder verzekeringsmaatschappijen bieden de mogelijkheid om uw rietgedekte woonboerderij te verzekeren in verband met het verhoogde brandrisico. Wanneer dit wél mogelijk is, zijn de premies hiervoor veelal uitzonderlijk hoog.

De rieten dak verzekeringen die ons kantoor aanbiedt zijn specifiek ontwikkeld voor huizen in het hogere marktsegment. Wij kunnen een gunstige premie aanbieden. Premiebepalende factoren zijn bijvoorbeeld: bouwaard, bestemming van het gebouw, brand- en inbraakpreventie, eigen risico en de regio.

Monument verzekeren

Het verzekeren van een rietgedekte monument zien de meeste verzekeraars als een ‘bijzonder risico’. Door de monumentale status is het pand moeilijk te verzekeren en heeft vaak een hogere herbouwwaarde.

Lees meer

Inspectie en Waardebepaling

Ons kantoor biedt de mogelijkheid de herbouwwaarde van uw rietgedekte (monumentale) woonboerderij te laten bepalen door een bouwkundige. Verzekeren conform deze waardebepaling heeft als groot voordeel dat het pand verzekerd wordt voor de actuele herbouwwaarde en onderverzekering uitgesloten wordt.

Lees meer

Offerte aanvragen

Wilt u vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met één van onze specialisten (030 – 303 21 20) of onderstaand formulier in te vullen.

Indien gewenst kunnen wij vrijblijvend een totaalvoorstel doen voor uw gehele verzekeringssituatie. Vaak zijn premiebesparingen te realiseren in combinatie met verbetering in zowel condities als dekkingen.

Offerte aanvragen