Collecties & Verzamelingen verzekeren

Hoe omvangrijker en waardevoller het bezit, hoe groter de zorgen en inherent daaraan: de behoefte aan zekerheid. Het verzekeren van luxere inboedels en kostbare bezittingen zoals collecties en verzamelingen van kunst, antiek, sieraden en horloges, is maatwerk voor specialisten.

Kostbaarheden zijn slechts tot op bepaalde hoogte op uw standaard inboedelverzekering meeverzekerd. Naast de maximering van verzekerde bedragen is de dekking ook veelal beperkt. Als u kostbare collecties en/of verzamelingen bezit vanaf een waarde van € 25.000,-, is het raadzaam om dit apart op een speciale polis te verzekeren.

Lees ook ons artikel: ‘Waarom een kunstverzekering?

Voordelen

De voordelen van een speciale kunstverzekering ten opzichte van een standaard inboedelverzekering zijn divers. We geven onderstaand enkele voorbeelden:

 • Veelal een lagere premie;
 • Géén eigen risico’s bij een eventuele schade;
 • Uitgebreidere voorwaarden zonder beperkende clausules;
 • Géén maximering van verzekerde bedragen bij schade uitkeringen;
 • Ook bij deelschade wordt het volledige bedrag vergoed.
 • Mogelijkheid om voor een unieke ‘combinatiedekking’ te kiezen. Hierdoor heeft u een combinatie van een kluis- en werelddekking;

Bekijk hier ons artikel: ‘De Kunst van goed Verzekeren’.

Taxatie

Door middel van een taxatie van uw collectie en verzameling van kunst-, antiek-, sieraden- en horloges kunt u het te verzekeren bedrag laten vaststellen. Verzekeren conform deze taxatie heeft als groot voordeel dat uw bezittingen verzekerd worden voor de juiste waarde en onderverzekering uitgesloten is voor een periode van 3 jaar.

Lees meer

Kunstbeurs PAN Amsterdam

Wij zijn sponsor van kunstbeurs PAN Amsterdam. De jaarlijkse en eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design biedt een uiterst gevarieerde keuze uit vele duizenden kunstvoorwerpen. Doordat wij gespecialiseerd zijn in het verzekeren van kunst en kostbare bezittingen, voelt de samenwerking met PAN Amsterdam als een logische keuze.

Lees meer

Offerte aanvragen

Wilt u vrijblijvend meer informatie of een persoonlijke offerte ontvangen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met één van onze specialisten (030 – 303 21 20) of onderstaand formulier in te vullen.

Indien gewenst kunnen wij vrijblijvend een totaalvoorstel doen voor uw gehele verzekeringssituatie. Vaak zijn premiebesparingen te realiseren in combinatie met verbetering in zowel condities als dekkingen.

Offerte aanvragen

Nieuws
 •  
  Familie vermogen

  Providence Capital - 2018 | De term 'Private Clients' is inmiddels een gangbaar begrip in Nederland. Bijzondere bezittingen verdienen bijzondere aandacht én expertise. Welkom in de wereld van 'Private Insurance'.

  Lees meer

 •  
  Extreem noodweer

  Paardekooper | We ervaren steeds vaker extreme regenval, hagelbuien en storm als gevolg van de wereldwijde klimaatverandering. Dit extreme noodweer heeft daarom ook een steeds grotere schadelast tot gevolg voor bijvoorbeeld uw (rietgedekte) woonhuis of auto.

  Lees meer

 •  
  Top 5 brandoorzaken rietgedekte huizen

  Paardekooper | Uw rietgedekte huis is een kostbaar, maar ook een kwetsbaar bezit. Brand dient daarom te allen tijde voorkomen te worden. Om deze reden hebben wij onderzoek gedaan naar specifieke brandoorzaken van rietgedekte panden.

  Lees meer

 •  
  Preventietips voor het voorkomen van brand

  Paardekooper | Rietgedekte villa’s, landhuizen en woonboerderijen hebben een verhoogd brandrisico ten opzichte van een pannen gedekt pand. Doordat wij ruim 25 jaar gespecialiseerd zijn in het verzekeren van dit bijzondere risico, hebben wij ook ruime ervaring in de preventie van de bijbehorende (brand)risico’s van een rieten dak.

  Lees meer